• Met 30 jaar ervaring regelen wij alles, zelfs maatwerk
 • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 250,-
 • FRAMI: het eigen topmerk in intern transport materieel!

Magazijn stelling

7 artikel(en)

 • Bandenstelling

  Bandenstelling

  Vanaf € 192,39
  Inclusief 21% BTW
  € 159,00
  Exclusief 21% BTW
 • Bandenstelling

  Bandenstelling

  Vanaf € 192,39
  Inclusief 21% BTW
  € 159,00
  Exclusief 21% BTW

7 artikel(en)

Een magazijn stelling is een systeem om goederen op te slaan en dat per stuk, in bundels of op pallets. Er zijn dan ook verschillende soorten magazijn stellingen die voor verschillende doeleinden in gebruik worden genomen. De gekozen stelling hangt onder andere af van de manier van in- en uitslag (losse goederen of per pallet), de roulatiesnelheid van de voorraad en het gewicht plus de maten van het product dat opgeslagen moet worden. Daarnaast speelt de hoogte van het gebouw, de beschikbare vloeroppervlakte en de eventuele aanwezigheid van een kraan ook een rol. Uiteindelijk natuurlijk ook de kosten van materialen en installatie en juist daarvoor bent u bij Tretal op het juiste adres!

                              Het uiteindelijke doel van een magazijn stelling is ruimtebesparing en overzicht!

Tretal heeft meerdere magazijn stellingen in het assortiment waaronder; draagarmstellingen, palletstellingen, legbordstellingen en bandenstellingen.

 • Een draagarm stelling wordt veel gebruikt in een industrieel magazijn waarin langgoed kan worden opgeslagen, hetzij los alsmede in bundels. Aan een draagarm stelling zijn draagarmen gemonteerd aan geprofileerde staanders. Wanneer deze draagarmen bovenin de stelling korter zijn dan onderin, dan spreekt men over een kerstboomstelling. U bespaart als onderneming enorm veel oppervlakte, goederen kunnen opgeslagen tot een hoogte van circa 6 meter. De in- en uitslag gebeurt in een draagarm stelling door middel van een portaalkraan, reachtruck, heftruck of zijlader.
 • Opslag van pallets in stellingen gebeurt horizontaal tot soms wel tien meter verdeeld over meerdere verdiepingen. Hierdoor kan veel ruimte worden bespaard en bespaart een onderneming veel vloeroppervlakte. Het werkt kostenbesparend met oog op bijvoorbeeld een hoge grondprijs. Er wordt gebruikgemaakt van een vorkheftruck, een hoogbouwtruck of een reachtruck, om de pallets op te kunnen slaan in deze vorm van magazijn stellingen.
 • Ook worden in sommige situaties pallet stellingen omgebouwd tot legbord stellingen, waarop losse producten kunnen worden uitgestald. Dit komt voor wanneer producten in kleinere aantallen opgeslagen en uitgeleverd worden in plaats van per hele pallet. Pallets in de pallet stelling die bijna leeg zijn kunnen dan ook verplaatst naar de legbord stelling. Zo ontstaat er weer kostbare ruimte voor het plaatsen van nieuwe pallets.
 • De banden stelling is een opslagsysteem voor (auto)banden. Deze bandenopslag systeem wordt veel gebruikt bij garagebedrijven en in de auto industrie, maar is tevens ook geschikt voor particulieren. Handig voor de opslag van zomer- en winterbanden.