• Met 30 jaar ervaring regelen wij alles, zelfs maatwerk
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 250,-
  • FRAMI: het eigen topmerk in intern transport materieel!

Kunststof (PE) vloeistof opvangbak

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent in deze producten.


* Verplichte velden

De kunststof opvangbak is speciaal voor het opvangen en transporteren van chemicaliën en bijvoorbeeld vloeistoffen. Dit zijn dan ook nog vloeistoffen die eventueel schadelijk kunnen zijn voor mens, dier en milieu, zoals oliën en andere vloeibare afvalstoffen. Veiligheid en milieu zijn uitermate belangrijk en u wilt natuurlijk te allen tijde voorkomen dat u geconfronteerd wordt met torenhoge boetes.

Binnen de huidige wetgeving zijn er drie soorten opvangbakken mogelijk. Ten eerste een niet gecertificeerde kunststof opvangbak, ten tweede de gecertificeerde opvangbak conform AS SIKB 6700 en ten derde de gecertificeerde opvangbak conform de BRL-K903 en BRL-K21009. Bij de eerste moet u denken aan een opvangvoorziening die voldoende bestand moet zijn tegen de opgeslagen stoffen. In deze opvangvoorziening mogen zich dan geen openingen bevinden die in rechtstreekse verbinding staan met de riolering. Bij de tweede kunt u denken aan een verklaring voor een vloeistofdichte voorziening. De inhoud van de vloeistofdichte voorziening moet dan tenminste gelijk zijn aan de opslagcapaciteit van de tank die er bijvoorbeeld boven hangt. Bij de derde optie moet u denken aan opslag van chemicaliën. Deze opvangbakken zijn ontworpen voor de opvang van chemicaliën voor een bovengrondse installatie.

De opvangbak kan vervaardigd zijn van HDPE, de eigenschap hiervan is dat het materiaal een hoge chemische resistentie heeft. PVC of PP behoren ook tot de materiaal mogelijkheden, qua prijs ongeveer even duur, vormvaster dan HPDE maar wel breukgevoeliger. Dan is PVDF nog mogelijk, wat echter beduidend duurder is, maar dan spreken wij van high performance kunststof, welke ingezet kan worden bij kritische toepassingen en als er hoge eisen worden gesteld aan de chemische bestendigheid.