• Met 30 jaar ervaring regelen wij alles, zelfs maatwerk
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 363,-
  • FRAMI: het eigen topmerk in intern transport materieel!

Strooiwagen

3 artikel(en)

3 artikel(en)

Voorkom uitglijden

De wintermaanden behoren tot een van de aandachtspunten van iedere ondernemer. Want zeker wanneer we streng weer meemaken kan dit voor problemen zorgen. Denk maar eens aan sneeuw en vooral gladheid. Het kan voor ongelukken zorgen en dat willen we natuurlijk zoveel mogelijk beperken. In dat geval is de strooiwagen een juiste investering. Ze zijn in verschillende varianten verkrijgbaar waardoor u eenvoudig en snel de variant vindt die bij uw persoonlijke situatie past. Vooral in grootte is daarom meerdere opties mogelijk. Want wanneer wegen glad zijn kan het werk gestagneerd worden. Velen uren zijn hier reeds mee gevuld en daarom proberen we dat zoveel mogelijk te reduceren. Verspilling van werkuren is immers niet nodig wanneer we daar tijdig op inspelen. Laat uw werk daarom niet te veel afhankelijk zijn van het weer en investeer ook in een strooiwagen.

Twee varianten

Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer we kijken naar strooiwagens. Zo kunt u kiezen voor een strooiwagen die zout verspreid, eentje die zand verspreid of een combinatie van deze twee. Hierdoor kunt u zelf kiezen welke variant het beste binnen uw situatie past. Om een duidelijk beeld hiervan te krijgen leggen we kort uit waarom zout zo'n belangrijk middel is. Zout is namelijk een middel waarmee sneeuw en ijs ontdooit wordt. Door de verspreiding hiervan zal namelijk het vriespunt van het water verlaagd worden. Dit is een groot voordeel. Want zout mengt zich namelijk met het water dat aanwezig is en vormt zich om tot pekel. Pekel heeft namelijk een lager vriespunt dan het water. Dat betekend dus dit minder snel vastvriest en gladheid zal optreden. Investeren in een strooiwagen is daarom een belangrijk hulpmiddel om u te weren tegen gladheid. Begin daarom ook hieraan en heb altijd de hulpmiddelen in huis om geen tijd te verliezen.

Opbouw en uitvoering

Het ontwerp en de fabricage van een strooiwagen bepaald voor een groot gedeelte het effect ervan. Daarom zijn de strooiwagens allereerst uitgevoerd met kwalitatieve rubberen wielen. Hierdoor hebben ze een goede grip en zullen ze meer effect hebben. Ze verspreiden evenredig het zout of zand over het oppervlak. U kunt natuurlijk ook voor een model kiezen waarbij deze strooibreedte naar eigen wens ingesteld kan worden. Wilt u dus een klein gedeelte van strooizout voorzien? Dan past u dat eenvoudig en snel aan. Daarnaast zijn er ook varianten beschikbaar die achter een wagen geplaatst kunnen worden. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld de weg naar uw onderneming snel vrij sneeuw en ijzel vrij maken. Voorkom dus ook ongemakken door te investeren in een goede strooiwagen.