• Met 30 jaar ervaring regelen wij alles, zelfs maatwerk
 • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 363,-
 • FRAMI: het eigen topmerk in intern transport materieel!

Transportmiddelen

1-48 of 331

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

1-48 of 331

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Transportmiddelen zijn een heel breed begrip. Wanneer er producten over grote afstanden moeten worden vervoerd zal men bijvoorbeeld een auto, trein of vliegtuig kunnen gebruiken. Voor het transport over kleinere afstanden moet men denken aan het verplaatsen van producten in een bedrijf. Dergelijke interne stransportsystemen worden in een bedrijf zeer vaak gebruikt om de personen, die er mee moeten werken, lichamelijk te ontlasten en om de productie soepel te laten verlopen.

Interne transportsystemen

Wanneer je spreekt over interne transportmiddelen dan moet je hierbij denken aan de middelen die gebruikt worden voor het verplaatsen van producten in een bedrijf. Dat kan men doen met bijvoorbeeld een heftruck maar ook worden rollerbanden, robots enzovoort gebruikt. Er zijn tegenwoordig zeer veel middelen om in een bedrijf het product van de ene naar de ander plaats te transporteren. Men zal er tijdens een dergelijk transportmiddel van uitgaan dat het zo veilig, snel en goedkoop mogelijk moet plaatsvinden. Voor het intern transporteren van bakken, dozen, grote en kleine pallets kunnen rollenbanen gebruikt worden maar ook liften zullen eraan te pas kunnen komen. Andere belangrijke interne transportsystemen zijn bijvoorbeeld glijgoten, flexibele rollenbanen en bandtransporteurs. Dit zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden die gebruikt kunnen worden in een bedrijf. De flexibele rollenbanen worden hoofdzakelijk gebruikt voor het laden en lossen van vrachtwagens.

Investering

Interne transportsystemen is voor een bedrijf een eenmalige investering die zich iedere dag weer terugverdient. Men krijgt door dergelijke systemen kortere looptijden, er komt meer overzichtelijkheid en minder fouten. Wat een zeer belangrijk voordeel is van dit soort interne transportsystemen is dat de werkzaamheden aanzienlijk verbeteren. Er zullen bij de werknemers minder rugklachten ontstaan. De werkplekken worden veiliger en door de verbeterede ergonomie is er daarom ook minder ziekteverzuim. Dit zal voor het werk dat verricht moet worden alleen maar ten goede komen.
Handwagens worden ook gebruikt om producten te verplaatsen in een bedrijf. Op de website van tretal.nl zie je verschillende mogelijkheden die gebruikt kunnen worden om producten in het bedrijf te verplaatsen.