• Met 30 jaar ervaring regelen wij alles, zelfs maatwerk
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 250,-
  • FRAMI: het eigen topmerk in intern transport materieel!

Meubelhondje

2 artikel(en)

2 artikel(en)

Verhuizen of intern zware dingen verplaatsen

Bij een verhuizing komt veel kijken. Veel spullen moeten verplaatst worden. Dan kan een hulpmiddel ideaal zijn. Hierbij is een meubelhondje een prachtig object. Een meubelhondje kan op een eenvoudige manier ingezet worden om meer spullen tegelijkertijd te kunnen verplaatsen of om erg zware dingen te versjouwen. Geen moeilijk gedoe, gewoon lekker handig.

Wat is een meubelhondje?

Een meubelhondje (of dolly) is eigenlijk niets meer dan een plank met vier zwenkbare wieltjes. Door dit type wieltjes is het meubelhondje alle kanten op te sturen en kan het zeer kleine wendingen maken, wat ideaal is in kleinere ruimtes. Het bevat een anti-slip laag waardoor de spullen goed op de dolly blijven staan. Uiteraard kan je bij grotere artikelen ook gebruik maken van meerdere meubelhondjes, zodat ook deze grotere spullen goed vervoerbaar zijn. Overigens kan je bij binnen gebruik kiezen voor zogenaamde non-marking wieltjes. Dit voorkomt onnodige strepen op je mooie vloer...

Verschillende uitvoeringen

Natuurlijk maakt het nogal uit of je een hulpmiddel nodig hebt voor een paar verhuisdozen of dat het gebruikt moet worden voor het verplaatsen van een zware archiefkast...Let dan ook op de draagkracht van het meubelhondje. Dit varieert ongeveer van 200 tot 500 kg. Is het gewicht hoger dat je moet verplaatsen, dan zal je voor een andere oplossing moeten gaan.

Zoals gezegd zit er ook verschil in de wieltjes. Naast de non-marking wielen zijn er ook uitvoeringen die speciaal voor buiten geschikt zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nylon wieltje. Door de hardere structuur heeft het een langere levensduur, maar is voor gebruik in huis minder geschikt. Daarvoor kan je immers beter gaan voor wieltjes die niet krassen of strepen maken!

Wanneer kies je voor een meubelhondje?

Er zijn meer mogelijkheden om zwaardere zaken te verplaatsen. Een groot voordeel van de dolly is de zwenkbaarheid. Hierdoor is het zelfs in kleinere ruimtes mogelijk om iets simpel te verplaatsen en een artikel makkelijk in een hoek te krijgen.