• Met 30 jaar ervaring regelen wij alles, zelfs maatwerk
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 250,-
  • Achteraf betalen op rekening
  • FRAMI: het eigen topmerk!

Palletonderwagen

6 artikel(en)

6 artikel(en)

Een pallettruck (ook wel pompwagen genoemd) is onmisbaar als je pallets met goederen wil verplaatsen. Het gewicht dat verplaatst moet worden ligt ten eerste veel te hoog om dat direct met mankracht op te lossen. Ook de afmetingen van de pallets lenen zich er niet voor om dit zonder pallettruck te doen.

Hoe werkt een pallettruck?

Dit apparaat wordt gebruikt om een pallet te verplaatsen. Onder de pallet worden de onderdelen geschoven die de pallet moeten dragen. De pallet komt wat van de grond en dan kan het verplaatsen beginnen.

Welke pallettruck is het meest geschikt?

Afhankelijk van de soort pallettruck gebeurt het verplaatsen handmatig of elektrisch. De handmatige exemplaren worden veelal gebruikt wanneer de af te leggen afstanden gemakkelijk te overbruggen zijn. Maar zelfs wanneer de afstanden klein zijn en er zijn veel pallets te verplaatsen, is het werk zodanig zwaar dat een elektrische pallettruck toch beter volstaat. Het is voor niemand vol te houden om dagelijks veel pallets met een handmatige pallettruck te verplaatsen, dit is lichamelijk echt te zwaar. Wanneer er af en toe eens een pallet verplaatst moet worden en er is geen sprake van flinke tijdsdruk volstaat een handmatig exemplaar uiteraard wel.

Er zijn zelfs pallettrucks die de pallets zo hoog kunnen heffen dat ze stapelbaar zijn. Ook kun je kiezen voor een exemplaar waarin een weegfunctie verwerkt is. Dit wordt niet altijd gebruikt omdat het gewicht van de pallet in veel gevallen niet van belang is.