• Met 30 jaar ervaring regelen wij alles, zelfs maatwerk
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 363,-
  • FRAMI: het eigen topmerk in intern transport materieel!

Platenwagen

33 artikel(en)

33 artikel(en)

Platenwagens kopen

Als u regelmatige grote platen van A naar B transporteert, weet u dat dit nogal een zwaar en onhandig karwei kan zijn. Gelukkig kunnen onze platenwagens u een hoop tijd, moeite en fysieke belasting besparen. Glas, hout of kunststof; groot of klein; voor uw bedrijf, hobby of verbouwing: we hebben voor iedere plaat en wens wel een platenwagen te koop. Bestellen kan gemakkelijk online.

Hulp nodig bij het kiezen van een platenwagen? We helpen u onderaan de pagina graag verder!

Welke platenwagen past het best bij mij?

Begint het u na het zien van ons ruime aanbod platenwagens een beetje te duizelen? Geen zorgen, wij leggen u graag uit wat het verschil tussen de verschillende wagens is en voor welk materiaal, formaat, gewicht en hoeveelheid platen zij het meest geschikt zijn. 

Grofweg kunnen we de door ons aangeboden platenwagens onderverdelen in vier categorieën: platenkarren, materiaalwagens, horden- en droogwagens en platenliften. 

Verschillende soorten platenkarren

Zoals de naam al zegt, is de platenkar een platenwagen waarop platen vervoerd kunnen worden. Vooral voor het vervoer van grote platen van breekbare materialen zoals glas zijn deze platenwagens zeer geschikt. Welke platenkar het best bij u past, is afhankelijk van de doeleinden waarvoor u deze wil gebruiken.

Enkelzijdig, dubbelzijdig of met beugels?

Verplaatst u vaak grote, zware platen van hetzelfde formaat? Dan is een stabiele platenkar met een groot draagvermogen onmisbaar in uw magazijn of bedrijf. U kunt hierbij kiezen tussen een enkel- of dubbelzijdige kar. Het voordeel van een eenzijdige platenwagen is dat deze voordeliger is maar de platen dienen hier wel één voor één op volgorde vanaf gehaald te worden. Een tweezijdige platenwagen daarentegen heeft platen aan twee kanten waardoor het werkproces een stuk efficiënter wordt. 

Wanneer u vooral platen van verschillende formaten vervoert en het handig vindt dat zij allemaal afzonderlijk uit de kar gehaald kunnen worden, is een platenkar met beugels waarschijnlijk het meest geschikt voor u. Belangrijk is wel dat u er rekening mee houdt dat deze kar minder stabiel is en dus vooral geschikt voor kleine(re) platen. Het is vaak ook mogelijk om beugels in verschillende hoogtes op de kar te bevestigen zodat deze geheel aangepast is aan uw wensen. 

Overige platenkarren

Transporteert u platen enkel stuk voor stuk of sporadisch? Dan raden wij u aan een kijkje te nemen bij onze platenwagens, een soort steekkarretjes voor platen. Goed om te weten is dat deze kar ook zeer handig is voor het vervoer van (lege) pallets.

Daarnaast hebben we in ons assortiment ook een kozijnenwagen die speciaal geschikt is voor het transporteren van, u raadt het al, kozijnen en compacte en eenvoudige platenklemwagens voor het vervoer van plaat- en houtmateriaal.

Eén van de toppers in ons assortiment is een kantelbare platenkar die u met één simpele voetbeweging verandert in een werktafel met een hoogte van 90 cm waardoor het plaatmateriaal bewerkt kan worden in een ergonomische lichaamshouding. Kortom, een enorm efficiënt hulpmiddel voor iedereen die (ver)bouwt!

Materiaalwagens

Een materiaalwagen is te vergelijken met een enkel- of dubbelzijdige platenkar maar doordat er bij deze wagen gebruik gemaakt is van gaaswanden, kunnen er ook ondersteunende elementen zoals haken of andere zaken aan de platenwagen bevestigd worden. Dit maakt deze platenwagen vooral geschikt voor het tegelijkertijd transporteren van diverse (kleine of kwetsbare) artikelen. 

Een materiaalwagen wordt met lege gaaswanden geleverd dus u kunt deze volledig aan uw wensen aanpassen. 

Wat zijn horden- en droogwagens?

Een hordenwagen kunt u eigenlijk ook wel zien als een handzaam, verrijdbaar opslagmiddel voor materialen. Door de verschillende draagarmen is het makkelijk het materiaal te sorteren en blijft het geheel overzichtelijk. 

Omdat deze platenwagens ook zeer geschikt zijn voor het drogen van materialen zoals bijvoorbeeld gelakt hout, worden zij ook wel droogwagens genoemd. Voor het drogen van tekeningen, schilderwerken en dergelijke zijn er speciale droogkarren verkrijgen. Deze zijn zowel in groot als klein formaat verkrijgbaar dus geschikt voor elke werkplaats, atelier of studio. 

Wanneer heb ik een platenlift nodig?

Wilt u een plaat monteren op uw plafond op of een hoge muur? Een zware, grote plaat is zeker boven het hoofd moeilijk te hanteren dus dat is niet een klusje dat je zomaar doet! Een platenlift kan in zo’n geval uitkomst bieden en u een hoop gezwoeg, spier- en nekpijn besparen. Door uw plaat op de platenlift te plaatsen, kunt u deze makkelijk positioneren en materialen zo op een eenvoudige manier monteren.

Onze platenliften zijn in hoogte verstelbaar tot 3 meter. Doordat ze over 5 zwenkwielen beschikken, zijn ze niet alleen stabiel maar ook makkelijk te verplaatsen. Naast een “gewone” platenlift hebben wij er ook een met kantelfunctie in ons assortiment. 

Rongenwagens

Verplaatst u vooral heel zware materialen? Dan is een rongenwagen oftewel zwaarlastwagen voor u misschien ook een geschikte optie. Deze karren hebben een groot draagvermogen en zijn kleiner, handzamer en gemakkelijker om mee te lopen dan eerdergenoemde platenwagens maar minder geschikt voor het vervoer van breekbare of zeer grote materialen.

Waar moet ik verder nog op letten bij de aanschaf van een platenwagen?

Nu u hopelijk een idee heeft welke platenwagen het best bij u past, is het belangrijk dat u weet waar u nog op moet letten voor u tot aanschaf overgaat. Hoe zwaar de platenwagen belast kan worden is bijvoorbeeld erg belangrijk. In ons assortiment vindt u platenwagens met zeer uiteenlopende draagvermogens dus het is goed om voor uzelf alvast te uit te rekenen hoeveel uw platenwagen minstens moet kunnen dragen. 

Vragen over onze platenwagens?

Kunt u nog wat deskundig advies gebruiken of heeft u vragen over een specifieke platenwagen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, wij helpen u graag verder! U kunt ons telefonisch bereiken op 0546 - 74 53 20 of een mail sturen naar [email protected]