• Met 30 jaar ervaring regelen wij alles, zelfs maatwerk
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 363,-
  • FRAMI: het eigen topmerk in intern transport materieel!

Platenkar

13 artikel(en)

13 artikel(en)

Platenkar kopen

Als u geregeld platen vervoert, is een betrouwbare platenkar onmisbaar. Met een goede platenwagen wordt het verplaatsen van zelfs de zwaarste en grootste platen een fluitje van een cent. In het ruime assortiment van Tretal Material Handling vindt u sowieso de perfecte platenkar voor uw werkplek. Makkelijk online te bestellen, snel geleverd en vanaf €363 gratis verzonden! 

Wat is een platenkar?

De naam zegt het eigenlijk al: de platenkar is een handig vervoermiddel voor het transporteren van platen op uw werkplek. Een platenkar is vooral geschikt voor het vervoer van breekbare materialen als glas en zeer zware houten- of metalen platen. 

Welke soorten platenkarren zijn er?

Wilt u graag een platenkar kopen? Dan dient u op een aantal zaken te letten. Welke platenkar het beste bij u past, is afhankelijk van een aantal factoren. 

Enkelzijdige- of dubbelzijdige platenkar

Verplaatst u over het algemeen grote, zware platen van (ongeveer) hetzelfde formaat? Dan kiest u het best een stabiele platenkar met een groot draagvermogen. U heeft hierbij de keuze uit een enkelzijdige platenkar of dubbelzijdige platenwagen. Het voordeel van een eenzijdige platenwagen is dat deze voordeliger is. Het nadeel van een eenzijdige platenkar is dat de platen hier dan wel één voor één vanaf gehaald dienen te worden. Bij een tweezijdige platenkar kunnen de platen aan beide kanten geplaatst worden waardoor het werkproces een stuk efficiënter wordt. 

Platenkar met beugels

Vervoert u vooral platen van verschillende formaten en wilt u graag zo efficiënt mogelijk te werk gaan? Dan is een platenkar met beugels waarschijnlijk het meest geschikt voor u. Waar u wel rekening mee dient te houden, is dat deze platenkar minder stabiel is en dus voornamelijk geschikt is voor kleine(re) platen.

 

Kantelbare platenkar 

Een enorm efficiënt en ergonomisch hulpmiddel voor iedereen die (ver)bouwt is onze kantelbare platenkar, een platenwagen die u met één simpele beweging verandert in een werktafel met een hoogte van 90 cm waardoor u het plaatmateriaal kan bewerken. 

Overige platenkarren

Ook hebben we in ons assortiment compacte en eenvoudige platenklemwagens voor het vervoer van plaat- en houtmateriaal en een kozijnenwagen die speciaal geschikt is voor het transporteren van, u raadt het al, kozijnen. 

Uw platenkar online bestellen bij Tretal Material Handling

Heeft u uw keuze gemaakt? Dan kunt u de gewenste platenkar eenvoudig online bestellen in de webshop van Tretal Metal Handling. Onze producten zijn snel leverbaar en worden bij een bestelling vanaf €363 gratis verzonden. 

Contact

Kunt u deskundig advies gebruiken bij het kiezen van de juiste platenwagen of heeft u vragen over een specifiek product? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, wij helpen u graag verder! U kunt ons telefonisch bereiken op 0546 - 74 53 20 of een mail sturen naar [email protected].