• Met 30 jaar ervaring regelen wij alles, zelfs maatwerk
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 363,-
  • FRAMI: het eigen topmerk in intern transport materieel!

Platenlift

2 artikel(en)

2 artikel(en)

Platenlift kopen

Boven uw macht tillen is niet alleen enorm zwaar, het is ook zeer slecht voor uw rug en schouders. Een platenlift is een ergonomisch hulpmiddel voor het snel en makkelijk monteren van gipsplaten tegen plafonds en schuine wanden. Bij Tretal Material Handling kun je terecht voor betrouwbare en professionele platenliften die korte metten maken met lichamelijke klachten en uw werk verlichten. Onze platenliften zijn makkelijk online te bestellen, worden snel geleverd en vanaf €363 gratis verzonden! 

Wanneer heeft u een platenlift nodig?

Wilt u een plaat monteren op uw plafond of op een hoge muur? Een zware, grote plaat is zeker boven het hoofd moeilijk te hanteren dus dit is niet een klusje dat u zomaar doet! Wanneer u vaker boven uw macht moet tillen, kan een platenlift uitkomst bieden en u een hoop gezwoeg, spier- en nekpijn besparen. Door uw plaat op de platenlift te plaatsen, kunt u deze makkelijk positioneren en uw materialen zo op een eenvoudige manier monteren.

Wat is een platenlift?

De naam zegt het al: een platenlift helpt u platen omhoog te tillen. Met deze lift kunt u de platen op de goede hoogte brengen en ze makkelijk in de juiste positie zetten. Een platenlift bestaat uit een onderstel op wielen, een oplegconstructie, een lier, hefmast en een draaibare kop. De platenlift in ons assortiment zijn van het topmerk Kongamek en hebben een draagvermogen van maar liefst 70 kilo.

 

Bij Tretal Material Handling vindt u zowel een gewone als een kantelbare platenlift. Beide liften zijn in hoogte verstelbaar tot 3 meter. Doordat ze over 5 zwenkwielen beschikken, zijn ze niet alleen stabiel maar ook makkelijk te verplaatsen. 

Hoe werkt een platenlift?

Om de lift te gebruiken, plaatst u de plaat op de oplegconstructie. Vervolgens draait u aan de lier om de plaat zo op de gewenste hoogte te brengen. Om dit te doen heeft u weinig fysieke kracht nodig wat lichamelijk klachten vermindert en ervoor zorgt dat iedereen de platenlift kan gebruiken. 

 

Om de platenlift veilig te gebruiken, is het van groot belang dat deze stabiel staat. Zorg er dus altijd voor dat de lift zich op een harde, vlakke ondergrond bevindt. 

Welke soorten platenliften zijn er?

In het assortiment van Tretal Material Handling vindt u een selectie platenliften van het topmerk Kongamek. Naast een “gewone” platenlift vindt u in ons aanbod ook een platenlift met kantelfunctie

 

Beide platenliften hebben een draagvermogen van 70 kilo en zijn in hoogte verstelbaar van 1790 tot 3000 mm. Kongamek platenliften zijn uitgevoerd met 5 zwenkwielen, waarvan 1 met rem. Hierdoor staan de liften stabiel en kunnen ze niet kantelen. De platenlift hebben een blauwe poedercoating en zijn voorzien van een CE-markering. 

Kantelbare platenlift 

Doordat u de Kongamek platenlift met kantelfunctie uit het assortiment van Tretal Material Handling naar believen kunt kantelen, is deze de ideale montagehulp wanneer u te maken heeft met schuine wanden en plafonds. 

Uw platenlift online bestellen bij Tretal Material Handling

Wilt u korte metten maken met schouder- en rugklachten en uw werk een stuk makkelijker maken? Bestel dan nu uw (kantelbare) platenlift via de webshop van Tretal Metal Handling. Onze producten zijn snel leverbaar en worden bij een bestelling vanaf €363 gratis verzonden. 

Contact

Kunt u deskundig advies gebruiken bij het kiezen van de juiste platenlift of heeft u vragen over een specifiek product? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, wij helpen u graag verder! U kunt ons telefonisch bereiken op 0546 - 74 53 20 of een mail sturen naar [email protected]