• Met 30 jaar ervaring regelen wij alles, zelfs maatwerk
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 363,-
  • FRAMI: het eigen topmerk in intern transport materieel!

Rolcontainer

27 artikel(en)

27 artikel(en)

Rolcontainers zijn handige rollende rekken die iedereen ongetwijfeld wel eens heeft gezien. Een rolcontainer wordt vooral gebruikt in supermarktketens of in fastfood restaurants. Het is dan ook aannemelijk dat je ze daar wel eens heeft zien staan. Wellicht in de supermarkt waar jij wekelijks jouw boodschappen doet. Of misschien heb jij ze wel zien staan tijdens het in en uitladen van een vrachtwagen bij die heerlijke broodjeszaak in de stad. Maar het gebruik van rolcontainers is echter niet alleen handig in de supermarkten of in de fastfoodketens. Er zijn namelijk erg veel bedrijven en particuliere die baat hebben bij het gebruik van rolcontainers.

Voordelen van een rolcontainer

Het eerste voordeel spreekt voor zich: een rolcontainer is handig voor het vervoeren van meerdere en zwaardere dozen. Het vervoeren van de dozen van de ene plek naar de andere gaat hiermee namelijk makkelijker dan ooit. Doordat rolcontainers aan 2 of meerdere kanten een wand hebben blijven de dozen stevig op hun plek staan. Hierdoor kunnen de dozen gerust hoog opgestapeld worden. Door de wieltjes onderaan kunnen ze vervolgens weer makkelijk weggerold worden. Dit allemaal zonder het risico dat de lading dozen van de rolcontainer afvallen. Hieruit kan je concluderen dat het gebruik van een rolcontainer niet alleen een stuk snellers is, maar ook een stuk veiliger. Zowel voor de gebruiker zelf als voor de omstanders eromheen.

Rolcontainer kopen

Voor wie een rolcontainer kopen wilt, kan kiezen uit verschillende soorten rolcontainers. De prijzen van rolcontainers onderling kunnen erg van elkaar verschillen. Het is dus van belang om van te voren te weten wat voor container jij precies zoekt voor jouw bedrijf en/of klus. Het zou namelijk zonde zijn om een container aan te schaffen met 2 wanden terwijl eentje met 4 gaaswanden beter bij jouw bedrijf en/of klus gepast had. Zo zijn er ook verschillende maten containers op de mark waaruit gekozen kan worden. Het is dan natuurlijk wel zo dat je meer betaald voor een container met een groot formaat dan voor een container met een klein formaat. Maar door een groot aantal dozen steeds te laden op een erg kleine wagen is dan misschien wel goedkoper, maar niet erg tijdbesparend. Het is dus het beste om van te voren te berekenen hoeveel ruimte jij precies nodig hebt. En houdt hierbij rekening met eventuele groei van het bedrijf.

Prijs van rolcontainers

De prijs van deze containers wordt bepaald door:

  • Het formaat
  • Het aantal wanden
  • Het materiaal van de wanden
  • Het soort bodem

Hierdoor kan de prijs aardig oplopen. De goedkoopste container kost vaak rond de €150. Terwijl de meest geavanceerde variant is daarin tegen rond de €950 geprijsd is. Dat is natuurlijk een groot prijsverschil voor een rollende container. Maar meer betalen voor meerdere verdiepingen, een groter formaat en anti-diefstal eigenschappen is een goede investering op het gebied van tijdsbesparing en veiligheid. En dat is het voor de meeste bedrijven vaak meer dan waard.