• Met 30 jaar ervaring regelen wij alles, zelfs maatwerk
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 363,-
  • FRAMI: het eigen topmerk in intern transport materieel!

Heftafel

21 artikel(en)

21 artikel(en)

Wanneer men in een werkplaats loopt komt men vaak heftafels tegen. Een heftafel is in principe niets anders dan een grote krik. Men kan er wat op plaatsen waardoor men het voorwerp op de juiste hoogte kan brengen wanneer er werkzaamheden aan moeten worden verricht. Het is ook beter voor de gezondheid van de werknemer. Rugklachten kunnen door middel van het gebruik van deze tafels aanzienlijk worden verminderd. Wanneer daarbij de heftafels zijn voorzien van wielen kunnen de werkzaamheden gemakkelijk uitgevoerd worden op een geschikte plaats. Er zijn veel soorten heftafels waardoor de keuze moeilijk is.

Soorten heftafels

Een van de belangrijkste voorwaarden waaraan een zo'n tafel moet voldoen is het juiste hefvermogen. Hij zal gemakkelijk het product, dat op de tafel is geplaatst, tot de juiste werkhoogte moeten kunnen brengen. Ook de afmeting van het platform van de tafel is belangrijk. Voordat je een heftafel koopt zal je voor je zelf moeten afvragen hoe vaak een dergelijk apparaat gebruikt wordt. Ook is het belangrijk in verband met de kosten dat je moet nagaan of hij moet kunnen kantelen en draaien. Moet er een draaiend bovenblad aanwezig zijn? Je kan eerst de ene zijde laden en dan 180 graden draaien en dan de andere zijde beladen. Op deze manier voorkom je dat er te veel rond de heftafel moet worden gelopen. Vervolgens is de veiligheid van groot belang. Kies daarom alleen voor een goedgekeurd product. Bij de keuze kun je uitgaan van een enkel schaar schaarheftafel. Deze kunt u gebruiken voor het lossen en laden van bijvoorbeeld pallets. De pallet kan dan met een heftruck op de heftafel worden geplaatst en weer elders worden neergezet. De werknemer zal de heftafel instellen op de voor hem op de juiste werkhoogte of stapelhoogte. Hierdoor kan de werknemer zijn rug. Wanneer een enkel schaar te kort schiet kan een dubbel schaar schaarlift worden gebruikt. Zij kunnen tot een hoger niveau worden gelift. Ze zijn in aanschafprijs duurder dan de enkel schaar schaarheftafel. Vervolgens heb je ook nog de laagbouw heftafel met oprijplaat.

Goed product

Kies bij de aanschaf van een dergelijke tafel voor een goed product. Dan zijn de gegalvaniseerde of eventueel de RVS heftafels. Doordat deze zijn voorbewerkt wordt roestvorming voorkomen. Ook zijn dit soort tafels gemakkelijk om schoon te maken. Bij de aanschaf moet je dus rekening houden met de aanschaf van een goed en veilig product. De heftafel moet aan alle voorwaarden voldoen die je wilt hebben. Ga dus niet voor de goedkoopste maar neem die heftafel die voor u het meest geschikt is.