• Met 30 jaar ervaring regelen wij alles, zelfs maatwerk
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 250,-
  • FRAMI: het eigen topmerk in intern transport materieel!

Schaarheftafel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent in deze producten.


* Verplichte velden

Wat is een schaarheftafel? Ik hoor het u denken. De schaarheftafel is bedacht voor het verticaal verplaatsen van zware goederen. Als u het op een afbeelding ziet, zult u vermoedelijk een kreet van herkenning uitslaan. Schaarheftafels zie je vaak op vliegvelden, bij het laden van transportvliegtuigen. Maar ook in werkplaatsen, voor het in hoogte verstelbaar maken van werkbanken, tref je ze aan. Verder zijn er in logistieke centra, magazijnen of productieomgevingen dikwijls hydraulische schaarheftafels aanwezig. Deze kunnen met een druk op de knop zware goederen op hoogte brengen.

Schaarheftafels zijn met tal van accessoires uit te breiden. Zo kunt u ze bijvoorbeeld veiliger maken door hekwerken langs het platform te plaatsen. Maar scharnierdeuren, schuifdeuren of overheaddeuren zijn ook populaire toepassingen. Een schaarheftafel als til-hulp heeft al in vele bedrijven zijn nut bewezen. Hij voorkomt rugklachten bij uw medewerkers en zorgt voor een verhoging van de productiviteit, doordat u efficiënter kunt werken.

Een plaats waar je een schaarheftafel minder snel zult verwachten is een fietsenmaker. Desondanks heeft fietsenwinkel Neptunus in Cadzand er onlangs een laten plaatsen. Hij wordt gebruikt om de fietsen te verplaatsen naar de opslag. Door de beperkte ruimte heeft men voor een speciaal type gekozen waarbij de aggregaat tussen de scharen geplaatst is. Hierdoor is er geen aparte machineruimte meer nodig. Ook is de putdiepte slechts 60cm, wat bij de aanschaf een voorwaarde was die door het oude pand waar Neptunus is gevestigd werd opgelegd.