• Met 30 jaar ervaring regelen wij alles, zelfs maatwerk
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 250,-
  • FRAMI: het eigen topmerk in intern transport materieel!

Steekwagen

39 artikel(en)

39 artikel(en)

Een steekwagen

Een steekwagen is een eenvoudige handkar waarmee het mogelijk is om op een eenvoudige manier bepaalde objecten te verplaatsen. Een handkar is dus een kar die slechts door een persoon wordt voortbewogen. Dat is ook hierbij de opzet bij het gebruik van de handkar. Tegenwoordig zijn er veel particulieren die een dergelijke steekwagen aan huis hebben. Ze kunnen namelijk op een eenvoudige manier gebuikt worden wanneer er bijvoorbeeld een aantal dozen over een bepaalde afstand vervoerd moeten worden. Een steekwagen kopen is tegenwoordig geen overbodige luxe. Ze zijn gemakkelijk en je zal ze vaker kunnen gebruiken dan dat je in eerste instantie denkt. Een steekwagen kopen kan je het beste doen door de aanbiedingen in de gaten te houden. Er zijn soms aanbiedingen waarbij een steekwagen voor een spotprijsje te koop is.

Opbouw

Een steekwagen bestaat uit een aantal stangen waaraan aan de bovenzijde twee handvatten zijn gemaakt. Aan de onderzijde zijn aan de ene kant twee wielen bevestigd en aan de andere zijde een klein plateau. Het is dit kleine plateau dat eventueel onder de te vervoeren dozen kan worden gestoken. Wanneer je daarna de steekwagen naar je toe trekt wordt het geheel gekanteld. Hierdoor komen de dozen tegen de stangen te liggen. Men kan de dozen eenvoudig door middel van rijden vervoeren zonder de rug te belasten.

Toepassingen

Steekwagens zie je het meest in magazijnen. Zij ontlasten de rug van de persoon die eventuele producten in een magazijn moeten verplaatsen. Ook worden ze in een bedrijf gebruikt wanneer er werkstukken over een bepaalde afstand verplaatst moeten worden. Ze zijn in principe onmisbaar voor vele situaties. Wanneer je er zelf geen wilt kopen is het ook mogelijk om er een te huren wanneer je hem nodig hebt. Toch is het goedkoper er zelf een aan te schaffen. Ze zijn goedkoop, tijdens aanbiedingen, en nemen praktisch geen plaats in.