• Met 30 jaar ervaring regelen wij alles, zelfs maatwerk
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 363,-
  • FRAMI: het eigen topmerk in intern transport materieel!

Sneeuwschuiver

5 artikel(en)

5 artikel(en)

Wanneer er een dik pas sneeuw valt kunnen de meeste mensen daar uitermate van genieten. Er is ook geen mooiere natuur dan een prachtige hagelwitte natuur met vers gevallen sneeuw. Echter, wanneer u naar buiten moet om aan uw dagelijkse verplichtingen te voldoen is het wel fijn als u gewoon zonder gevaar de straat over kunt. De sneeuw zal niet overal kunnen blijven liggen want de sneeuw op voetpaden, fietspaden en wegen zal opgeruimd moeten worden. Hiervoor worden sneeuwschuivers gebruikt.

Handmatige sneeuwschuivers

In de meeste gevallen zal een handmatige sneeuwschuiver prima volstaan. In deze categorie zijn er uiteraard ook verschillende exemplaren te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld de plastic gereedschappen. Deze zijn prima wanneer een klein oppervlak sneeuwvrij moet worden gemaakt en de sneeuw niet erg vast aan de grond zit. Wanneer de sneeuw wel erg vast aan de grond zit kunt u misschien beter voor een metalen exemplaar (in ieder geval het deel waarmee de sneeuw geschoven wordt dient van metaal te zijn). Deze metalen sneeuwschuivers zijn namelijk wat scherper en beter geschikt voor het zwaardere werk.

elektrische sneeuwschuivers

Wanneer u een grote oppervlakte sneeuwvrij dient te maken, kan er ook gekozen worden voor een elektrische sneeuwschuiver. Dit maakt het werk net even iets gemakkelijker en minder zwaar. Lichamelijk zult u zeker merken dat het stukken minder kracht kost en sneller zal gaan. Wanneer u nog een stapje verder wilt gaan, kunt u kiezen voor een sneeuwschuiver waar je op kunt zitten. Zo hoef je zelf niet mee te lopen of de schuiver vooruit duwen. Dit is geheel elektrisch en zeer geschikt voor grotere oppervlakten of in gebieden waar sneeuw erg veel voorkomt.