• Met 30 jaar ervaring regelen wij alles, zelfs maatwerk
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 363,-
  • FRAMI: het eigen topmerk in intern transport materieel!

Werkbank

1-48 of 54

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-48 of 54

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Werkbanken werden vroeger vaak van hout gemaakt. Zij dienden om verschillende soorten werkzaamheden aan houten of metalen voorwerpen uit te voeren. Hij was vaak voorzien van een metalen bankschroef. Een bankschroef is een werktuig dat gebruikt wordt om werkstukken in vast te klemmen. Op deze manier kunnen aan de werkstukken verschillende soorten werkzaamheden worden verricht zoals vijlen, schuren, schaven enzovoort. Er waren er ook waar een apparaat tussen de werkbank kon worden geklemd door middel van een balk. De balk werd door middel van een schroefdraad houten as tegen de bank gedraaid.

Soorten

In een werkplaats van tegenwoordig zal men niet vaak meer houten banken tegenkomen waar aan gewerkt wordt. De meeste hebben tegenwoordig een metalen onderstel met daarop een houten of kunstof blad. Zie hiervoor de site Tretal.nl. Zij leveren de modernste werkbanken. Vaak zijn ze in hoogte verstelbaar. Hierdoor heeft een werknemer een ideale werkhoogte. Dat is niet alleen fijner om aan te werken maar zal ook minder rugklachten en dergelijke tot gevolg hebben. De meeste in een werkplaats zijn voorzien van laden. Hierin kan men gereedschap opbergen wat men tijdens de werkzaamheden vaak gebruikt. Je hebt er met veel kleine laden maar ook met laden die de breedte hebben van de werkbank. Wanneer je een werkbank wilt hebben waar je ook met je benen onder moet kunnen, neem je er een met aan een zijde laden. Dan heeft men alles bij de hand. Er zijn ook met aan de achterzijden, boven de werkhoogte, een plaats hebben waarop men het gereedschap kan ophangen. Er zijn er zelfs met een elektrische aansluiting om eventueel aan te kunnen solderen. Een verlichting aansluiten is in veel gevallen ook geen overbodige luxe. Het is zelfs mogelijk om ze zodanig in te richten dat het plaatsen van een afzuiging mogelijk is.

De aanschaf

Werkbanken kopen doe je niet zo maar. Je moet voor je zelf goed nagaan wat voor werkzaamheden je wilt uitvoeren. Je kan een werkbank kopen zo duur maken als je zelf wilt. Koop een werkbank die voldoende ruimte geeft voor een bepaalde uitbreiding als dat in de toekomst nodig zou moeten zijn. Je kan ze online aanschaffen, zie tretal.nl . Er zijn mogelijkheden genoeg.