• Met 30 jaar ervaring regelen wij alles, zelfs maatwerk
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 363,-
  • FRAMI: het eigen topmerk in intern transport materieel!

Handpallettruck

5 artikel(en)

5 artikel(en)

Handpallettrucks van Tretal Material Handling

Je kent de noodzaak van goede interne transportmiddelen voor jouw magazijn. Ieder magazijn kent zijn eigen specifieke inrichting en daarbij horen specifieke oplossingen. Wij bij Tretal Material Handling zijn gespecialiseerd in interne transportmiddelen. Wij staan voor kwaliteit en hebben een breed assortiment, waaronder handpallettrucks. Een handpallettruck, ook wel palletwagen of pompwagen genoemd, is een mechanisch transportmiddel dat is ontworpen om zware lasten te vervoeren en te manoeuvreren. Het is met name geschikt voor korte afstanden. Een handpallettruck is een fundamenteel onderdeel van de uitrusting in de meeste magazijnen, distributie- en opslagfaciliteiten. Een pompwagen is leverbaar met verschillende vorklengtes. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk te weten welke pallet of welk product u wilt verplaatsen.

Oplossing bij kort horizontaal transport

De meeste opslag- en productielocaties gebruiken tegenwoordig elektrisch aangedreven vorkheftrucks voor het grootste deel van hun materiaalverwerkingsbehoeften. Maar er is één plek waar de handpallettruck onmisbaar is namelijk bij kort horizontaal transport. Pallets zijn overal en je hebt een relatief goedkope oplossing nodig om ze efficiënt over een korte afstand te verplaatsen. Of je nu producten in een vriescel verplaatst of pallets in de buurt van een laadperron plaatst, veel operators in magazijnen en fabrieken worden met vergelijkbare uitdagingen geconfronteerd als het gaat om gebieden waar een handpallettruck in gebruik is. Duurzaamheid en betrouwbaarheid zijn belangrijk voor dit soort operaties. Je hebt een handpallettruck nodig die niet alleen de klus gaat klaren, maar ook in moeilijke omgevingen standhoudt. Zoals hun naam al aangeeft, wordt een handpallettruck handmatig aangedreven en zijn ze afhankelijk van menselijke kracht om te bedienen. De werknemer duwt de vorken van de handpallettruck in de pallet en tilt deze van de vloer tot de gewenste hoogte is bereikt.

Lage onderhoudskosten

Werkplekken die een handpallettruck gebruiken voor het laden en lossen van materialen profiteren van lagere onderhoudskosten en minder uitvaltijd. Omdat een handpallettruck handmatig wordt aangedreven, kunnen werknemers ze bedienen en vermindert het de afhankelijkheid van uw bedrijf van vorkheftrucks, die duurder zijn.

Verhoogde efficiëntie 

Door een handpallettruck te gebruiken, wordt het energieniveau dat nodig is voor het laden en lossen van grote objecten beperkt. Ook de tijd die nodig is om taken rond uw faciliteit uit te voeren, wordt ook verminderd, wat de efficiëntie en uiteindelijk de inkomsten verhoogt.

Vermindert blessures

Dit voordeel volgt op het vorige. In een magazijnomgeving zijn bepaalde taken te zwaar om door mensenhanden te worden uitgevoerd. Met het gebruik van een handpallettruck worden deze taken echter veiliger en gemakkelijker uit te voeren. Dit verlaagt op zijn beurt het risico op blessures of rugklachten, waardoor blessures en de bijbehorende kosten drastisch worden verminderd!

Makkelijk te gebruiken

Een van de grootste voordelen van een handpallettruck is dat deze machine relatief kleiner is dan andere material handling-apparatuur. Dit maakt het gemakkelijker om de handpallettruck te gebruiken in krappe ruimtes en hoeken waar een heftruck waarschijnlijk nooit zou passen. Om deze reden is het niet ongebruikelijk dat bedrijven er ten minste een paar hebben en deze beschikbaar hebben voor gebruik op verschillende afdelingen. 

Handpallettrucks kopen

Wanneer je op zoek bent naar handpallettrucks voor uw magazijn dan zit je bij Tretal Material Handling goed. Je kunt ons vinden in Wierden aan de Nijverheidstraat 8c. Je kunt ons telefonisch bereiken op tel: 0546 - 74 53 20. Ook kun je een mail sturen naar [email protected]. Zoals je inmiddels weet, kan een handpallettruck zeer gunstig zijn voor jouw bedrijf en de dagelijkse activiteiten. Als je ook van deze voordelen wilt profiteren, plaats dan jouw bestelling op onze website https://www.tretal.nl/transportmiddelen/!