• Met 30 jaar ervaring regelen wij alles, zelfs maatwerk
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 363,-
  • FRAMI: het eigen topmerk in intern transport materieel!

Platformwagen

7 artikel(en)

7 artikel(en)

Platformwagen kopen

Vervoert u geregeld grote producten of materialen? Dan is een platformwagen in uw magazijn onmisbaar. Met de juiste platformwagen wordt het verplaatsen van de zwaarste materialen een fluitje van een cent en hebben u en uw medewerkers minder last van fysieke klachten. In het assortiment van Tretal Material Handling vindt u altijd de perfecte platformwagen voor uw werkplaats. Altijd de beste kwaliteit en snel geleverd! 

Wat is een platformwagen?

Een platformwagen is, zoals de naam al doet vermoeden, een wagen met een platform waarop verschillende goederen gestapeld kunnen worden. De platformwagen, in de volksmond ook wel een hondje genoemd, heeft hoogwaardige, stevige wielen en wordt voornamelijk gebruikt voor intern transport binnen bijvoorbeeld een magazijn of kantoor. Het gebruik van een platformwagen zorgt ervoor dat u zware producten of materialen niet meer hoeft te tillen. Dit is niet alleen tijdbesparend maar vermindert ook rugklachten en andere fysieke ongemakken bij u en uw medewerkers. 

Welke soorten platformwagens zijn er?

Bij Tretal Material Handling vindt u een divers aanbod transportkarren. Naast kleine compacte platformwagens, ook wel meubelrollers genoemd, vindt u in ons assortiment ook andere magazijnwagens zoals bakkenwagens, tafelwagens en duwwagens. Welke materialen u dus ook vervoert, bij Tretal Material Handling kunt u altijd terecht voor een geschikte transportwagen. 

Waar moet u op letten bij het kopen van een platformwagen?

Voordat u een platformwagen gaat kopen, is het belangrijk dat u zichzelf een aantal vragen stelt. Wat is het maximale gewicht dat u wilt vervoeren? Hoe groot moet het laadvlak zijn? En van welk materiaal moet uw platformwagen gemaakt zijn?

Het draagvermogen van de platformwagen

Bij Tretal Material Handling kunt u terecht voor platformwagens met verschillende draagvermogens. De meeste platformwagens in ons assortiment kunnen maximaal 500 kg dragen. Wilt u zeer zware materialen vervoeren, dan vindt u bij ons ook een platformwagen met een draagvermogen van 800 kg. 

De grootte van het laadvlak

Naast het draagvermogen van de platformwagen, is ook de grootte van het laadvlak van de platformwagen erg belangrijk. In het aanbod van Tretal Material Handling vindt u platformwagens in verschillende groottes. Bij elke platformwagen heeft u de keuze uit verschillende afmetingen. De platformwagens zijn o.a. leverbaar in de laadvlakafmetingen  850 x 500 mm, 900 x 600 mm of 1000 x 700 mm. De grootste standaard platformwagen heeft een laadvlak van 1200 x 800 mm. 

Het materiaal van de platformwagen

Nu u besloten heeft wat de grootte van het laadvlak en het draagvermogen van uw platformwagen dient te zijn, is het tijd om te beslissen welk materiaal voor u het meest geschikt is. U vindt bij ons platformwagens met een staalverzinkte laadvloer, een laadvloer van MDF of een combinatie van beiden. 

 

Voor intensief gebruik raden wij een stalen laadvloer aan die geheel verzinkt is. Staal is immers steviger en zal minder snel beschadigen dan MDF. Gebruikt u uw platformwagen enkel sporadisch en binnen in uw magazijn, dan kunt u kiezen voor een platformwagen met een laadvloer van MDF. 

Wat kost een platformwagen?

De kosten van een platformwagen zijn afhankelijk van het materiaal, de afmetingen en het draagvermogen van de platformwagen. Op onze site vindt u een overzicht van onze prijzen in- en exclusief BTW. 

Uw platformwagen online bestellen bij Tretal Material Handling

Heeft u uw keuze gemaakt? Dan kunt u de gewenste platformwagen eenvoudig online bestellen in de webshop van Tretal Material Handling. Onze producten zijn snel leverbaar en worden in Nederland bij een bestelling vanaf € 363 gratis verzonden. 

Contact

Kunt u deskundig advies gebruiken bij het kiezen van de juiste platformwagen of heeft u vragen over een specifiek product? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, wij helpen u graag verder! U kunt ons telefonisch bereiken op 0546 - 74 53 20 of een mail sturen naar [email protected]