• Met 30 jaar ervaring regelen wij alles, zelfs maatwerk
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 363,-
  • FRAMI: het eigen topmerk in intern transport materieel!

Schaarhefwagen

8 artikel(en)

8 artikel(en)

Een hefwagen

Een hefwagen kan worden gebruikt voor het stapelen en heffen van verschillende soorten lasten. Tegenwoordig gebruikt men voor dit stapelen van bijvoorbeeld dozen, rollen en zakken met producten elektrische hefwagens. Dergelijke hefwagens worden vooral in de industriële keuken gebruikt. De hefwagens worden van aluminium gemaakt en zijn ook geschikt voor het heffen van vaten, containers en dergelijke. Het voordeel van hefwagens is dat er geen lichamelijk arbeid moet worden verricht om een bepaald product omhoog te tillen. Het is door middel van een hefwagen mogelijk om voorwerpen, die men opgetild heeft, te keren, draaien, kantelen en uiteraard te verplaatsen. Door het niet zelf tillen van de voorwerpen wordt voorkomen dat er rugletsel zal kunnen ontstaan.

Op maat

Er zijn natuurlijk werkzaamheden waarbij men steeds dezelfde producten moet tillen. Wanneer dat product een aparte maat heeft dan is het mogelijk om de heftafel op maat te bestellen zodat de werkzaamheden op de juiste manier kunnen worden uitgeoefend. Elektrische hefwagens werken op de energie die door een of meerdere accu’s worden geleverd. Over het algemeen hebben de hefwagens zelf een extreem laag eigen gewicht. Ze zijn eenvoudig door alle operators te gebruiken. De goederen kunnen ergonomischer verplaatst worden.

Rollen vervangen

Wanneer men aan een drukmachine werkt, waarbij bijvoorbeeld de rollen die de inkt verspreiden moeten worden vervangen, dan kan men daarvoor een hefwagen gebruiken. De hefwagens zijn voor dit werk speciaal ontworpen om te voorkomen dat een machine lang zou moeten stilstaan tijdens het vervangen van een rol. Het vervangen van de rollen gebeurd op deze manier snel en veilig. Ook in de verpakkingsindustrie worden hefwagens vaak gebruikt. Op de spindels van verpakkingsmachines worden de rollen geplaatst waar het verpakkingspapier op moet. Ook hierbij moeten de rollen snel en veilig vervangen worden. De operator weet precies die handelingen uit te voeren om alles vlot te kunnen laten verlopen. Voor de farmaceutische industrie gebruikt men roestvaststalen heftafels. Dit moet worden gedaan om te voorkomen dat er roestresten in de verpakking zouden kunnen komen van de producten die vervoerd moeten worden.